Unik musikscen och butik


Välkommen till oss och Hermans lada där vi arrangerar konserter i det mindre formatet med välkända artister under vår, sommar och höst. Sommaren 2017 startade vi verksamheten med fyra konserter. Först ut var Tomas Andersson Wij och sedan följde Anders Wendin, Linnea Olsson och Uno Svenningsson. Det var så kul och blev så uppskattat att vi bestämde oss för att fortsätta arrangera sommarkonserter och vi har även utökat med höst och julkonserten för att på så sätt förlänga säsongen i vår fina lada. Under ladans tak huserar även designföretaget Ancher Design med både livsstilsbutik och vår egna tillverkning av textilier och smycken. Vi tillverkar allt för hand i små kollektioner här på gården. Det vi köper in till butiken väljer vi med omsorg och köper bara in det som vi själva tycker om och vill använda.


Återbruk och miljötänk


För ett antal år sedan tog vi, Anders & Ann Stenström över Anders släktgård Östergården som ligger i Vedåsla by, Dalum. Boningshuset stod först i tur att få en upplyftning efter många års törnrosasömn.

Genom hela renoveringen har vi använt oss av miljövänliga material och återanvänt allt som vi har kunnat ta vara på. Därefter tog vi oss an den stora ladan som stod färdig 1917, byggd av Anders pappas farfar Herman Stenström. Ombyggnationen tog ett drygt år och den 30 juni 2017 slog nya Hermans lada upp portarna för sin premiärkonsert.

I ladan har vi använt gamla stockar, drevhjul mm för att även där återskapa känslan av den gamla ladan.


Vår filosofi om att skapa den lilla intima musikscenen där publik och artist kommer nära varandra når ut bland fler och fer artister och nya gäster. Det är så fantastiskt fint att ge fler möjligheten att komma på livemusik där magiska ögonblick och möten sker i ett mindre forum mellan artist och gäst. 

Varje konsertkväll erbjuder vi hemlagad mat som ger en helhetsupplevelse om man vill. 


Vi ger gärna en hjälpande hand med en del av vårt överskott från konserter och butik till Läkarmissionen, Unizon, Rädda Barnen och Barnrättsorganisationen Friends som arbetar mot mobbing och diskriminering. 


Varmt välkommen till oss på konsert eller besök i vår gårdsbutik.

Ann & Anders