Slutsåld!

Cajsa Tengblad & Freda' Arne 19 juni

Livet tog en ny vändning när författaren, föreläsaren och låtskrivaren Cajsa Tengblad mötte Freda'-gitarristen,  låtskrivaren och producenten Arne Johansson. Cajsa, med rötter i den norrländska myllan, gick på sitt livs första konsert med Freda' i hemstaden Örnsköldsvik 1984. Åren gick, frisyrerna förändrades och 2016 korsades deras vägar på Arnes café i Jönköping. Timslånga samtal och många koppar kaffe ledde till ett musikaliskt samarbete. 

   Tillsammans skapar de musik med texter som tröstar och bär genom sorg och saknad och som väcker hopp om förändring. Första singeln Andas med mig släpptes på Cajsas och Arnes förlovningsdag den 21/1-21 och i 

samband med konserten släpps deras första gemensamma album.

Förutom Cajsa och Arne medverkar även Sven Lindvall på bas, Philip Ekström på gitarr och kör och Mats Johansson på percussion.

Slutsåld!

Tomas Andersson Wij 9 juli


I över 20 år har Tomas Andersson Wij turnerat och byggt en publik. Långsamt har hans röst, sånger och mellansnack tagit sig in i svenskarna. Många fick upp ögonen för hans fina kombination av förtätat allvar och varm humor genom SVT-serien Tomas Andersson Wij spelar med och senare Så mycket bättre (som resulterade i Svensktopp-hiten ”När solen färgar juninatten”). Efter ett spelledigt år är det dags för TAW att ge sig ut på vägarna igen och med sig har han ett nytt album. Tomas kommer att blanda låtar från nya skivan med flera av hans folkkära klassiker.


Tomas Andersson Wij hälsar:

– Det jag längtar efter allra mest nu är att få komma ut och spela. Jag saknar publiken. Jag saknar till och med vägkrogarna. Ett så här långt uppehåll från scenen har jag aldrig haft och jag kommer aldrig mer att ta den för given.


Nu kommer TAW till Hermans lada för fjärde gången!

Slutsåld!

Anna Ternheim  31 juli

2019 släppte Anna Ternheim sitt sjunde album. ”A Space For Lost Time” blev Grammisnominerat i kategorin ”Årets visa/singer-songwriter”, hyllat av kritikerna och under hösten turnerade hon i Sverige och Europa. På dagen ett år efter albumet, i september 2020, kom en specialversion av ”Remember This”. Inspelad tillsammans med symfoniska kvartetten The Kaiser Quartett i Hamburg. En lika stor som avskalad version. 

”Såhär efteråt känns det väldigt självklart att skivan låter som den gör. När jag satt med det vita papperet för drygt ett och ett halvt år sen kändes det betydligt svårare. Har jag något mer att säga, hur ska jag uttrycka det, kommer jag hitta orden”, berättar Anna Ternheim och fortsätter ”men nu är mitt sjunde album färdigt och jag tycker det blivit en tät skiva med helt egen ton och karaktär!”

Anna Ternheim, en drömbokning i Hermans lada!

Tingsek  28 augusti

Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Skånebördiga sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek är nu i full färd med att skriva klart och spela in uppföljaren till 2016-års album ”Amygdala”. Efter den svävande och stundtals bombastiska ”Amygdala” har nu Magnus skalat av produktionen och satt sin röst mer i fokus. Först ut var singeln ”Our Song” där vi hör Tingsek naknare och direktare än på länge. ”Our Song” blir inte bara närmre rent musikaliskt och i soundet utan och på ett textmässigt personligare plan. Singeln följdes upp av ”Family” som släpptes i april 2020.


Att få Tingsek till Hermans lada är stort!

Songs of Boda  17 sep

Bakom namnet Songs of Boda finns låtskrivaren och musikern Daniel Skoglund som är aktuell med nya albumet GARLAND som släpps i augusti.

Med en bakgrund som musiker med bl.a Daniel Norgren så har Boda under de senaste utvecklat sig som soloartist allt mer. Med tre album ((Loophole 2015, Iago 2018 & Meanwhiling 2019) i ryggen och en växande publik kommer nu Songs of Boda till Hermans Lada igen!

Musiken kretsar kring Daniels texter, sång och gitarrspel och rör sig genremässigt i den amerikanska låtskrivartraditionen men med en påtaglig svensk touch. Virtuost när det krävs och skevt och skakigt när det behövs. Songs of Boda kommer till Hermans Lada med fullt band. 


Välkommen tillbaka till Hermans lada!

Frida Hyvönen  2 juli

Frida Hyvönen albumdebuterade 2005 med ”Until Death Comes". Två ytterligare engelskspråkiga album följde, ”Silence is Wild” (2008) och ”To the Soul” (2012), samt de båda specialutgåvorna "Frida Hyvönen Gives You: Music from the Dance Performance Pudel” (2007) och "Frida Hyvönen Gives You: Music from Drottninglandet” (2009). 2016 bytte Frida till det svenska språket med albumet ”Kvinnor och barn”, som vann två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör.

Hon har skrivit 11 nya låtar på engelska, som kommer ut i form av en skiva den 5 mars 2021!
Skivan, som heter DREAM OF INDEPENDENCE, innehåller titlar som Abyss at bay, A Funeral in Banbridge och Face face.

Varmt välkommen till Hermans lada Frida!Slutsåld!

Tomas Andersson Wij 10 juli


I över 20 år har Tomas Andersson Wij turnerat och byggt en publik. Långsamt har hans röst, sånger och mellansnack tagit sig in i svenskarna. Många fick upp ögonen för hans fina kombination av förtätat allvar och varm humor genom SVT-serien Tomas Andersson Wij spelar med och senare Så mycket bättre (som resulterade i Svensktopp-hiten ”När solen färgar juninatten”). Efter ett spelledigt år är det dags för TAW att ge sig ut på vägarna igen och med sig har han ett nytt album. Tomas kommer att blanda låtar från nya skivan med flera av hans folkkära klassiker.


Tomas Andersson Wij hälsar:

– Det jag längtar efter allra mest nu är att få komma ut och spela. Jag saknar publiken. Jag saknar till och med vägkrogarna. Ett så här långt uppehåll från scenen har jag aldrig haft och jag kommer aldrig mer att ta den för given.


Nu kommer TAW till Hermans lada för fjärde gången!

Slutsåld!

Moonica Mac  7 augusti

Att möta Moonica Mac är lite som att möta våren; efterlängtat, värmande och kanske lite skört. Och just så är det, att ingen som möter Moonica Mac's musik lämnas oberörd. Med sitt säregna uttryck och textrader lika träffsäkra som poetiska har Moonica Mac sedan debutsingeln 2017 tröstat många brustna hjärtan och förtjänar en självklar plats i musiksverige. Nyligen släppte Moonica sitt debutalbum ”Stark & Sårbar” och snart är det dags för en egen turné. Under våren turnerar Moonica även med Miss Li.


Välkommen tillbaka till Hermans lada          Moonica Mac!

David Urwitz  4 september

I drygt femton år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. Genom åren har han skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. I sin musik skildrar Urwitz ofta en längtan från den lilla staden till någonting annat, han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande.
Nu i våras släppte David singeln ”Tills allt blir bra” som är en försmak från hans kommande skiva som väntas få release senare i år.
David har samarbetat och turnerat med bland annat Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Peter LeMarc.
På söndagarna kan man regelbundet höra David som sidekick till Morgan Larsson i programmet SöndagsMorgan i P4.

Finns biljetter kvar!

Ludwig Hart  15 oktober

Örebrosonen Ludwig Hart debuterade hösten 2019 med sitt självbetitlade album - och en rad framgångar har följt sedan dess. Både den bitterljuva ”A Dream I Keep Returning To” och den Mauro Scocco-producerade ”Purpose Of Love” har varit P4-favoriter. Hart inledde sin albumturné på ett utsålt Nalen i Stockholm och hade det inte varit för COVID-19-krisen så skulle fler utsålda klubbar följt. Bejublade framträdanden i TV4 Nyhetsmorgon vann honom många nya lyssnare och den nyligen släppta förstasingeln från kommande albumet ”Paloma” – ”Aviator” – snurrar just nu på P4. Hart beskriver sin musik som ”sätt-dig-i-bilen-och-kör-rock”, men den är så mycket mer än det. Fantastiska arrangemang, svävande gitarrer, synthar och en stor, filmisk atmosfär som för tankarna till 80-talets Jackson Browne och Fleetwood Mac.


Vi ser fram emot Ludwig med band i Hermans lada!

Christian Kjellvander  3 juli

För den som följt med i svenskt musikliv de senaste decennierna är det svårt att ha undgått Christian Kjellvanders musik i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz. I dag känns det uteslutande självklart att nämna honom jämte mästare som Leonard Cohen och Nick Cave. På scen tornar han upp sig lika orubblig, för att inte säga ointaglig, som han låter på skiva, alltid med blicken fäst vid horisonten. Sedan mitten av 90-talet har han släppt skivor, först i banden Loosegoats och Songs of Soil och sen början av 2000-talet på egen hand.

Hösten 2020 släpptes Christian Kjellvanders åttonde studiosoloskiva "About love and loving again".

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander nödvändiga för vår själsliga balans.

En konsert att se fram emot...!

Viktor Olsson  22 juli

2015 debuterade den då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015. Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.
Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet "Viktor Olsson”. Barometern kallade albumet för "Årets Bästa Platta på Svenska” och Göteborgs-Posten gav plattan 4 av 5 fyrar och det gav Viktor nominering till GAFFA-priset och han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Vi ser fram emot Viktor i Hermans lada!

Amanda Ginsburg  14 aug

Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart! Hennes album har – båda två (!) – prisats med Grammis för Årets Jazz. Hon har sjungit lika många gånger i Allsång på Skansen, och den 6 juni 2021 ser och hör vi henne på Skansens scen igen under SVTs Nationaldagsfirande.

Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen:

Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren ”I de lilla händer det mesta”, ett album som alltså nu vunnit för Grammis kategorin i Årets Jazz.


Välkommen till Hermans lada Amanda!

Slutsåld!

Albin Lee Meldau 10 sep 2021

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier.

2018 släpptes även det första albumet ”About You”, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. Debuten följdes 2020 upp av den ärligt känslosamma skivan ”På svenska”. Nu är Albin aktuell med den vackra singeln ”Josefin” en ny EP på svenska.


Vi är glada att få Albin till Hermans lada i år igen!

Julkonsert

Anna Stadling 27 november

Anna Stadling som av många recensenter kallats för ”Sveriges bästa country- och popröst” bjuder in publiken till en stämningsfull julkonsert där hon blandar sina egna älskade låtar som tex ”När allt det här är över” och ”I natten den fjärde advent” med några av julens favoriter. Och naturligtvis bjuder hon även på låtar från hennes kritikerhyllade julskiva ”American Tunes For Christmas”. 

Musiker på årets julturné är Anders Pettersson på gitarr, pedal, sång och Pecka Hammarstedt på gitarr, sång. 

Anna presenterades hösten 2020 som ny ambassadör för Bröstcancerförbundet, ett uppdrag hon delar med Patrick Ekwall och Blossom Tainton. Anna genomgick själv en bröstcancer för ett par år sedan. Det var i samband med denna sjukdom som låten ”När allt det här är över” kom till.


Välkommen tillbaka till Hermans lada Anna!

Slutsåld!

Sarah Klang  8 juli

Göteborgsbaserade Sarah Klang introducerade sig med en serie uppmärksammade singlar under 2016 och 2017 och blev med sitt omfamnande, nakna och stora uttryck snabbt namnet på allas läppar.

 Den Grammisbelönade debuten ”Love In The Milky Way” och uppföljaren ”Creamy Blue” etablerade Sarah Klang bland våra allra största röster – älskad av landets mest svårflörtade musikkritiker, såväl som fans över hela världen. Framburen på en av landets mäktigaste röster ger hon oss sin alldeles egna sammanflätning av pop och americana – med obotlig hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar som utgångspunkt.

Under våren har Sarah Klang delat med sig av en rad internationellt hyllade singlar, däribland ”Canyon” och ”Love So Cruel”. Fredag 7 maj släpps hennes tredje album ”Virgo” där hon utforskar en ny ljudbild.

Välkommen tillbaka till Hermans lada Sarah!

Frida Andersson  24 juli

Frida Andersson är en välkänd finlandssvensk singer/songwriter uppvuxen i svensktalande Ekenäs i södra Finland. Genom åren har hon varit en flitig gäst på visfestivaler runt om i Norden. Hon har även, bland annat, varit gästartist på Bo Kaspers Nordenturné och släppt två duetter tillsammans med Bo Sundström, “Paradiset” och “Drömlänges”. 2013 tilldelades hon Vegapriset (av radio Vega – svenska radion i Finland) som årets kvinnliga artist. Under 2019 var hon aktuell med singeln “Hela vägen till Tokyo”, ett samarbete med TV-konditorn My Feldt. 

Förra året stod Frida för en av våra två uppskattade trädgårdskonserter. I år har hon med sig Roland Junell på gitarr.

Så fint att få se dig här igen Frida!

Slutsåld!

Caroline af Ugglas  21 aug

Multitalangen Caroline af Ugglas har släppt musik i över 20 år och är en av våra mest folkkära artister. Meritlistan har vuxit sig lång genom åren och innefattar ett flertal grammisnomineringar, egna konstutställningar, en karriär som körledare, sångpedagog, driver konceptet ”Kör för alla” och skodesigner. Hon har sedan 90-talet gett ut skivor och efter succén med det guldsäljande albumet ”Joplin på svenska” fick Caroline blodad tand och har fortsatt att skriva texter på svenska. Senaste albumet släpptes 2018.


Caroline i Hermans lada blir något alldeles extra!

Slutsåld!

Albin Lee Meldau 11 sep 2021

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier.

2018 släpptes även det första albumet ”About You”, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. Debuten följdes 2020 upp av den ärligt känslosamma skivan ”På svenska”. Nu är Albin aktuell med den vackra singeln ”Josefin” en ny EP på svenska.


Vi är glada att få Albin till Hermans lada i år igen!